Om tävlingsbidraget

Lämna en kommentar
Vilka som byggt webbplatsen

Vi är elever från årskurs 4,5 och 6 på en skola som heter Kronan i Trollhättan. Tillsammans med våra lärare i musik och svenska arbetar vi med den här bloggen i ett musikprojekt som heter Körslaget. Administratör och ansvarig för bloggen är vår SvA lärare Hülya Basaran.

Webbplatsens syfte och mottagare

Enligt LGR11 ska eleverna använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande, vilket också är syftet med den här bloggen.  Bloggen blir en plattform där vi alla (årskurs 4-6) kan mötas- lärare, elever men att vi även kan möta personer utanför skolan. Med bloggen lär vi oss tillsammans och kan följa arbetet som sker i respektive klassrum.

Vi vill inte begränsa vår målgrupp med bloggen, vi välkomnar alla. Kanske kan vi få kontakt med, lära oss av, inspirera och lära ut något till elever, lärare och personer utanför vårt klassrum!

Genom att blogga lär vi oss mycket om internet, webbpublisering, upphovsrätt och vilka rättigheter och skyldigheter vi har.

Den pedagogiska kopplingen

Lärande handlar inte bara om att lära oss olika faktakunskaper utan att kunna använda det i verkligheten. Därför är bloggen det pedagogiska verktyg som vi använder oss av i vårt lärande med utgångspunkt i LGR11. Den pedagogiska kopplingen blir mer synlig inför varje arbetsuppgift med syfte och mål från LGR 11. Det ger även våra familjer en inblick i vad vi gör och syftet med det vi gör i skolan.

Genom bloggen som verktyg använder vi digitala verktyg och sociala medier i ett meningsfullt sammanhang. Till en början kommer våra lärare ha det huvudansvaret men under arbetets gång kommer rollfördelningen att förändras och vi kommer att växa i att ta ansvar för vår webbplats.

Under uppbyggnad:

Inklippt från Webbstjärnan:

  • Upphovsrätt – Ange upphovsrätten för det egna materialet. Sammanfatta hur rättigheterna från andra upphovsmän hanterats. Förklara hur laget och ansvarig lärare förhindrat plagiering.
  • Motivering till varför bidraget borde få pris – Berätta, utifrånbedömningskriterierna varför laget borde vinna ett pris i Webbstjärnan.
  • Vad har du lärt dig? Förklara vad du lärt dig av att publicera ditt skolarbete på webben.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vi tävlar i

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 2 andra följare

Statistik för bloggen

  • 4 350 hits
%d bloggare gillar detta: